UR / av Stephen King


Denna novell finns för närvarande bara som ljudbok, eller som nedladdningsbar e-bok genom Amazon Kindle. Novellen tar sin utgångspunkt i just en Amazon Kindle och frågan är väl om man vågar köpa en sådan efter att ha hört denna novell.

Läraren Wesley Smith har just beställt en Amazon Kindle, mest för att göra intryck på sin förre detta flickvän, som anklagat honom för att vara alltför fixerad vid fysiska böcker. Det är dock något märkligt med den Kindle som Wesley får - den är rosa, trots att alla Kindlers är vita, och sedan finns en mystisk funktion som kort och gott kallas UR. När Wesley sedan använder UR-funktionen så hittar han flera okända mästerverk av sina favoritförfattare, ja det verkar finnas en hel värld av okända litterära skatter i hans Kindle - eller vi kanske ska säga flera världar...

Detta är en spännande och underhållande historia, med starka anspelningar på två av Stephen Kings andra verk, nämligen serien om "Det mörka tornet" och romanen "Hjärtan i Atlantis". Berättelsen har sina mörka sidor, men är ändå en fantasieggande och ljus berättelse om kärlek och kärleken till litteraturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar